Akutt hjelp

Tannpine kan komme plutselig og er kroppens måte å fortelle deg at noe er galt. Du bør derfor lytte til smertene dine og gå til tannlegen. Uavhengig av graden av tannpine er det avgjørende at du får behandlet problemet så fort som mulig. AB tannlegesenter har åpent hver dag hele året. Vi tilbyr akutt og generell tannbehandling fra våre lokaler i Loddefjord – Bergen Vest

Har du hatt akutt tannpine?
Kontakt oss i AB tannlegesenter

AB Tannlegesenter er en toppmoderne tannklinikk. Vi befinner oss Bergen vest noen minutter fra Vestkanten kjøpesenter i Loddefjord. Hvis du trenger akutt tannlege i Bergen eller en vanlig tannsjekk, bare ring til oss.

Vi tilbyr høykvalitets og smertefri tannbehandling til fornuftige priser. Ved et akutt besøk hjelper vi nye og faste pasienter med å bli kvitt smertene. Vi har lang erfaring innen både akutt og mer omfattende tannbehandling slik at du er godt informert og ivaretatt under hele behandlingsforløpet.

Hva kan forårsake akutt tannpine?

Det kan være flere ulike årsaker til at en akutt tannpine oppstår. Disse kan blant annet være:

Betennelse kan være årsaken til akutt tannpine

Hvis tannkjøttet ditt er sårt eller hovent, kan det skyldes at nerven i tannen har dødd og betennelsen har spredt seg til rotspissen og området rundt den.

Det kan også skyldes at det er betennelse rundt en visdomstann som ennå ikke har brutt ut. Dersom det ikke er plass til tannen, vil våre tannleger anbefale at du fjerner visdomstannen.

Mistenker du betennelse i visdomstannen din? Få mer informasjon her >

Andre årsaker til akutt tannpine

Hvis en eller flere av tennene dine gjør vondt når du tygger, kan det igjen være mange årsaker. Dette kan som nevnt skyldes betennelse rundt tannen, men også en ny fylling som har vært for høy, en visdomstann i overmunnen som tygger ned på tannkjøttet rundt visdomstannen i undermunnen, eller om du har bitt i noe hardt, for eksempel har forårsaket en forstuet tann.

En tannpine kan også komme snikende, og den trenger ikke være akutt.

Vi er klare til å hjelpe deg
Bestill time

Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.

Reseptfrie medisiner mot tannpine

Vanlige reseptfrie medisiner kan også brukes til smertelindring. Men sørg alltid for å kontakte tannlegen din så snart som mulig.

Tannlegen vil gi deg gode råd som du kan følge til du kan behandles. I mellomtiden, sørg for å holde den irriterte tannen ren ved å pusse og bruke tanntråd.

Hvis du har hull eller brudd i tannen, kan tyggegummi også brukes til å dekke hullet.

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15

Akutt tannpine – 3 gode tips til hva du kan gjøre selv

Det kan være flere ulike årsaker til at en akutt tannpine oppstår. Disse kan blant annet være: