Bedøvelse

For å sikre god tannhelse er det viktig at du har regelmessige kontrollerer tennene. Vi anbefaler en til to ganger i året. Om det er mer enn ett år siden du sist fikk gjennomført en tannundersøkelse, er det på tide å besøke tannlegen.

  • Hensikt

    Sikre smertefri tannbehandling

  • Resultat

    En god tannlegeopplevelse uten fare for smerter

  • Varighet

    1 – 3 timer

Bedøvelse - Smertefri tannbehandling

Hos AB Tannlegesenter har vi tilknyttet dyktige tannleger som virkelig har erfaring med å legge bedøvelse. Tannlege Atle Breistein og Tannlege Rasmus Thaning. Dette kan ha stor betydning for deg, fordi det gir oss muligheten til å matche dine individuelle behov – og dermed sikre deg en smerte lindret tannlegeopplevelse uten bivirkninger. Har du noen gang opplevd at tannbedøvelsen var verre enn selve tannbehandlingen? Da skal du vite at den tiden er forbi. Vi møter deg på dine behov, og vårt mål er at det ikke skal oppleves noe vondt å ta bedøvelse hos våre tannleger.

Lokalbedøvelse – også kalt lokalanalgesi – er en væske som injiseres i et lokalt og definert område for å oppnå smertelindring. Væsken injiseres fra en nål under slimhinnen i munnen og skaper deretter et midlertidig tap av følelse og smerte i det definerte området. Det er dermed mulig å oppnå smerte lindret tannbehandling ved bruk av lokalbedøvelse.

Når du får lagt bedøvelse hos våre tannleger på Ab Tannlegesenter i Loddefjord i Bergen, er hovedformålet å sikre smerte lindret tannbehandling – og en trygg tannlegeopplevelse. Men bedøvelsen har faktisk også en annen hensikt.

Lokalbedøvelsen virker som en vasokonstriktor på blodårene dine lokalt i området der tannlegen injiserer bedøvelsesvæsken. Det betyr at bedøvelsen dermed reduserer eventuell blødning fra tannkjøttet under og etter behandlingen. Dette er spesielt en fordel ved større tannoperasjoner – men også for tannfyllinger nær tannkjøttet.

Et spørsmål vi ofte møter er om det kan forventes bivirkninger ved bruk av anestesi hos tannlegen. Svaret er at bivirkninger forekommer ganske sjelden ved bruk av anestesi. Ved bruk av lokalbedøvelse som inneholder adrenalin, opplever noen en lett hjertebank. I sjeldne tilfeller kan du oppleve blåmerker og hevelse etterpå.
Ved bruk av full anestesi som narkose – også kalt anestesi – kan kvalme oppstå i noen tilfeller. Etter behandling i narkose er det nettopp viktig å alltid ha en pårørende som etter oppvåkning på klinikken er ansvarlig for hjemreisen.

Vi er klare til å hjelpe deg
Bestill time

Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.

Hvor lenge varer narkosen/bedøvelsen?

Varigheten av anestesien avhenger av type og mengde. Dette betyr at du alltid bør følge tannlegens anvisninger etter endt tannbehandling i lokalbedøvelse.
Ikke begynn å spise mens du fortsatt kan kjenne at bedøvelsen virker, da du kan risikere å bite kinnet, leppen eller tungen. Som nevnt avhenger virketiden til lokalbedøvelsen av hvilken bedøvelse tannlegen har brukt. Men det er ikke uvanlig at du nyter tannbedøvelsen etter at du har forlatt tannlegestolen. Hvis du fortsatt er nummen etter tannlegebesøket, så unngå også tyggegummi.

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15

Bestill time

Åpningstider

Man, Fre      08-16
Tirs, Ons, Tors    08-20

Vi svarer deg senest innen 1 virkedag