Røntgen

Røntgenstråler brukes av tannlegen for å diagnostisere tenner og bein. Hos Ab tannlegesenter i Loddefjord – Bergen Vest tar vi røntgenbildene dine mens du sitter i stolen. Dette gir våre tannleger Tannlege Atle Breistein og Tannlege Rasmus Thaning full oversikt over ditt tannsett.

 • Hensikt

  Vurdering, kontroll og diagnostisering av proteser

 • Resultat

  Klarhet om protesene dine

Røntgenstråler

Et røntgenbilde er laget av røntgenstråler og viser tennene og beinet i munnen din. Røntgenstrålene kan trenge gjennom menneskelig vev – inkludert tenner og bein – og kan derfor gi tannlegen et bilde av plasseringen og tilstanden til tenner og bein i munnen.

Røntgenbilder gjengis i lyse og mørke toner, hvorav de lyse tonene er munnens harde vev – som tenner og bein. Mykvevet, huden og musklene i munnen er ikke avgrenset på bildene, men fremstår som mørke områder på bildene. Tannfyllinger virker hvitaktige.

Røntgenbildet tas slik at tannlegen kan se beinet og de delene av tennene som ikke er synlige i munnen. Det er ikke alltid nødvendig å ta røntgen når du er hos tannlegen.

Ved kontroll eller undersøkelse avgjør tannlegen om det er nødvendig med røntgen for å avgjøre om det er sykdom i tenner eller bein.

Det kan for eksempel være i forbindelse med en rotfylling. En røntgenundersøkelse kan også være nødvendig for å finne ut om en sykdom har utviklet seg til det verre, eller for å se om en behandling har hjulpet.

Hva slags røntgenbilder har vi på tannklinikken i Bergen?

AB Tannlegesenter er utstyrt med det nyeste og mest moderne utstyret tilgjengelig på tannbehandlingsmarkedet. Den nyeste teknologien er med på å sikre deg tannbehandling av høy kvalitet.

Ved hjelp av den digitale enheten kan vi ta røntgenbilder på mindre enn 2 minutter og vise dem på en skjerm og diskutere dem med deg.

AB Tannlegesenter har også installert egen panoramaskanner og kan derfor tilby digitale 3D panoramaopptak av hele tannsett og kjeveledd.

Panoramaopptak er spesielt nyttige i implantologi og kirurgi.

Panoramaskanneren er i eget rom, og filmen er utenfor munnen under undersøkelsen.

Det er derfor ikke forbundet med ubehag. Du må bare sitte eller stå stille under innspillingen, som tar mindre enn et halvt minutt.

 • Før trekking av en tann
 • Før, under og etter en rotbehandling
 • Før en større behandling med f.eks. krone eller bro
 • Ved innsetting av siste krone, bro eller protese
 • Før og like etter at et tannimplantat er satt inn

Vi er klare til å hjelpe deg
Bestill time

Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15