Tannimplantater

Et tannimplantat erstatter en manglende tann eller rot og kan holde en krone eller andre konstruksjoner som tannbroer eller proteser.

 • Formål

  Utskifting av en eller flere manglende tenner

 • Resultat

  Permanent ny tann med samme form og styrke som originalen

 • Holdbarhet

  Permanent løsning

 • Antall besøk

  3 – 5 besøk på tannklinikken

 • Helbredelse

  3 – 6 måneder

Hva er et tannimplantat?

Et tannimplantat er en kunstig tannrot laget av titan som kan erstatte en eller flere tapte tenner. Det er ikke mulig å se forskjell på ens egne naturlige tenner og tannen (kronen) på et implantat. Implantatet opereres inn i kjevebenet, hvor tannlegen tidligere har boret et lite hull.

Lokalbedøvelse – også kalt lokalanalgesi – er en væske som injiseres i et lokalt og definert område for å oppnå smertelindring. Væsken injiseres fra en nål under slimhinnen i munnen og skaper deretter et midlertidig tap av følelse og smerte i det definerte området. Det er dermed mulig å oppnå smerte lindret tannbehandling ved bruk av lokalbedøvelse.

Det finnes mange forskjellige implantattyper. Det de alle har til felles er at de vanligvis består av følgende 3 deler:

 • Utskifting av individuelle tenner (tannimplantat)
 • Utskifting av flere tenner (tannimplantatbro)
 • Utskifting av alle tenner (helbro)

Ved å bruke tannimplantater som erstatning for tapte tenner, slipper tannlegen å slipe de tilstøtende friske tennene. Dette er en nødvendighet hvis du i stedet for implantater velger å erstatte den manglende tannen med en tannbro.

Implantater er dermed en mindre invasiv metode for å erstatte manglende tenner, siden dine nærliggende tenner forblir sunne.

En implantatbehandling er alltid en individuell behandling.

Tannlegen din vil derfor foreta en grundig undersøkelse av tannsettet ditt før du starter en eventuell behandling.

Implantatene har forskjellig design og størrelse, og tannlegen plasserer dem i kjeven din etter nøye planlegging. Denne planleggingen er basert på en 3D-skanning, som gjennomføres i forbindelse med forundersøkelsen.

Ta kontakt med oss AB tannlegesenter for mer informasjon om vår fremgangsmåte.

Du vil ikke kunne se eller føle forskjellen mellom ditt nye tannimplantat og dine egne naturlige tenner. Du må imidlertid være ekstra nøye med å holde implantatet rent, da dette er med på å sikre et langsiktig, godt resultat. Her kan du i tillegg til vanlig grundig tannpuss med fordel bruke tanntråd og interdentalbørster for å holde mellomrom rundt implantatet rene.

Det er generelt svært viktig å opprettholde god munnhygiene. Dette gjelder både før, under og etter at behandlingen er avsluttet. God munnhygiene er med på å sikre at implantatet og resten av tennene dine har de beste forutsetningene.

Nye studier viser at flertallet av alle implantater fortsatt fungerer opptil 10 år etter at de er plassert i kjeven.

Tannimplantater er dermed en løsning som du kan ha glede av i mange år.

Behandling med tannimplantater er mulig for de aller fleste som har mistet en eller flere tenner. Alder er ingen hindring i denne forbindelse.

Det viktigste er at kjevebenet er sunt og sterkt, noe som vurderes på bakgrunn av forundersøkelsen og den første røntgenundersøkelsen. I noen tilfeller er det også mulig å bygge om kjeven – og dermed gjøre den egnet for behandling med implantater. Snakk med oss i AB tannlegesenter din om mulighetene for å få implantater.

Vi er klare til å hjelpe deg
Bestill time

Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.

Innsetting av implantater – trinn for trinn:

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15