Tannlege Atle Breistein og Tannlege Rasmus Thaning har ekstra sterkt fokus å de som har tannlegeskrekk
Avtagbar protese for over- eller underkjeven
Avtakbar tannerstatning i form av proteser
Opptil 10 år med riktig vedlikehold
1 – 6 måneder
En stor del av befolkningen lider av tannlegeskrekk, hvor de i større eller mindre grad er rammet av tannlegeskrekk.
Visste du at 10 % er så redde at de utsetter vanlige tannkontroller?
Det kan påvirke deres generelle helse – og føre til et mer omfattende behandlingsbehov.
Hos AB Tannlegesenter har vi tannleger og terapeuter som er kjempeflinke til å håndtere tannlegeskrekk. Vi sørger for at du får en så trygg og god opplevelse i tannlegestolen som mulig.
Hvis du ikke går regelmessig til tannlegen og overholder tannkontrollene dine, er det for stor risiko for at du får hull i tennene som ikke oppdages i tide.
For å unngå behandlingskrevende hulrom – også kalt karies – er det viktig med god munnhygiene.
Under den vanlige tannsjekken veiledes du i å sikre optimal munnhygiene og blir gjort oppmerksom på eventuelle områder som trenger ekstra fokus.
En jevnlig tannrens hos tannlegen forebygger også problemer med tannkjøttbetennelse, som kan utvikle seg til periodontitt. Hvis du er redd for å gå til tannlegen, kan selv tannkontroller eller mindre inngrep være en stor utfordring. Dette er vi i AB Tannlegesenter klar over, og vi har derfor spesialisert oss på å tilpasse vår behandling slik at du får et smertefritt tannlegebesøk.
Vi kan også tilby sedasjon eller full anestesi.
Tannlege Atle Breistein og Tannlege Rasmus Thaning og våre tannpleiere er veldig bevisste på at det å bare møte til konsultasjon eller behandling kan være et stort skritt.
Tannlegeskrekk kommer i mange former, og det er derfor stor forskjell på hvilken behandling og prosedyre som passer best for deg.
Tannlege Atle Breistein har et bredt spekter av verktøy til disposisjon, som alle skal gjøre det hyggeligere for deg som pasient å gjennomgå behandlingen.
Ab Tannlegesenter har også egen spesialist i anestesi, og de kan derfor tilby å gjennomføre tannbehandlingen i full narkose.
De fleste med tannlegeskrekk har utviklet det i løpet av barndommen, når de har hatt ubehagelige opplevelser hos tannlegen (det kan være en rotfylling eller lignende), som har forårsaket tannlegeskrekk i etterkant.
Når du først har tannlegeskrekk, vil du naturligvis helst unngå å gå til tannlegen, og det skal mye til før du vil vurdere å få sett på tennene.
Men å ikke gå til tannlegen kan få konsekvenser, da sykdommer som tannkjøttbetennelse eller en brukket tann kan gi mer skade på sikt dersom de ikke behandles.
Det er en rekke ting du kan gjøre selv for å hjelpe deg selv videre i prosessen.
Erkjenne at du har tannlegeskrekk, slik at tannlegen lettere kan hjelpe deg. Det er helt greit å være redd for tannlegen, og dessverre er det mange som føler det på samme måte.
Still krav til tannlegen din. Gjør presise avtaler om behandlingen, slik at begge parter er klar over hva som skal skje, og du kan være med å bestemme tempoet i behandlingen.
Si ifra når det gjør vondt. Tannlegen vet ikke når det gjør vondt, og det er derfor viktig at du sier ifra om du føler ubehag eller smerter under inngrepet.
Besøk tannlegen ofte. For å bygge et tillitsforhold og vise velvilje overfor tannlegen og prosessen, kan du planlegge tannlegebesøk med 3 – 4 måneders mellomrom. Husk å overholde avtalene – og avbestill kun ved behov
Som de fleste andre fobier kan tannlegeskrekk eller angst i dag behandles hos en psykolog eller terapeut som kan hjelpe deg med å overvinne frykten.
Hos Ab Tannlegesenter i Loddefjord i Bergen vil vi gjøre alt vi kan for å komme deg godt gjennom behandlingen.
Så snakk med oss om din tannlegeskrekk, så hjelper vi deg best mulig på veien – og tar deg gjennom hele prosessen i ditt eget tempo.
Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.
Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15