Tannproteser

Er en tannprotese løsningen for deg?

 • Hensikt

  Avtagbar protese for over- eller underkjeven

 • Resultat

  Avtakbar tannerstatning i form av proteser

 • Opptil 10 år med riktig vedlikehold

  Opptil 10 år med riktig vedlikehold

 • Helbredelse

  1 – 6 måneder

Tannprotese

Tannlege Atle Breistein og Tannlege og Tannlege Rasmus Thaning utfører ulike typer permanente løsninger innen tannproteser.

Du tilbys også midlertidige løsninger for proteser i forbindelse med innsetting av implantater.

Våre tannleger på AB Tannlegesenter i Bergen vil veilede deg om alternativene dine

En protese er en erstatning for en eller flere manglende naturlige tenner. Tannproteser brukes av mange mennesker, da svært få mennesker klarer å beholde alle sine naturlige tenner gjennom hele livet. Vi er klare til å hjelpe deg når du trenger oss.

Det finnes flere forskjellige typer proteser. Våre tannleger på AB Tannlegesenter i Bergen forklarer alternativene dine og hva som kan gjøres i akkurat din situasjon. Vi tar selvfølgelig alltid hensyn til dine ønsker og økonomiske situasjon.

Hos AB Tannlegesenter tilbyr vi deg ulike typer proteser; helproteser, delproteser.

I noen tilfeller anbefaler vi også en smileprotese, som typisk fungerer som en midlertidig løsning i et behandlingsforløp. Spesielt hvis det mangler tenner foran.

Er du tannløs, eller hvis tennene som sitter igjen i munnen din er så dårlige at de ikke kan reddes, er det mulig å erstatte dem med en helprotese. Helproteser er det som ble kalt en protese i gamle dager.

Her er alle manglende tenner erstattet med akryltenner – festet i rosa akryl – som til forveksling ser ut som tannkjøtt. Hele protesen holdes på plass av det naturlige vakuumet som dannes mellom protesen og tannkjøttet.

Tennene kan formes og plasseres slik at protesen ser veldig naturlig ut. I overkjeven dekker en helprotese både tannkjøttet og det meste av den harde ganen, mens protesen i underkjeven kun hviler på tannkjøttet. Bruker du helprotese bør du likevel gå regelmessig til tannlegen, hvor tannkjøttet og tilstanden til protesen vil bli sjekket.

La oss hjelpe deg å få smilet tilbake.

Delproteser er for deg som mangler en eller flere tapte tenner.

Snakk med oss i Atle Breistein Tannlegesenter om mulighetene dine for å finne ut om denne protesen er løsningen for deg. Delprotesen, som er en avtagbar protese, plasseres på de resterende tennene ved hjelp av tannregulering.

Noen av tannreguleringene må imidlertid plasseres på tyggeflatene på tennene, slik at dine egne tenner tåler en del av tyggetrykket.

Denne løsningen gjør at gummien ikke belastes like hardt og derfor ikke slites like raskt.

Løsningen gjør også delprotesen lettere å kontrollere, og den føles derfor ikke så løs som en helprotese kan.

Renser du tenner og proteser daglig og har jevnlige kontroller hos tannlegen, kan du ha glede av delprotesen i mange år. I gjennomsnitt varer en delprotese 8 – 10 år, men det er ingen faste regler for hvor lenge den kan eller bør vare.

Holdbarhet avhenger blant annet av hvilken type du velger og hvor raskt gummien slites av. Vil du vite mer om delproteser? Kontakt oss i Ab tannlegesenter i Bergen for å høre mer

 

Alle protetiske tenner er produsert i naturlige farger og former.

Dersom tannlegen tar et avtrykk før tennene trekkes ut, vil det være mulig å lage en protese som minner mest mulig om dine tidligere tenner.

Hvis du for eksempel har hatt en mørk tann eller kroner, kan dette etterlignes på protesen. Protesetenner lages etter dine ønsker – og i en versjon slik at ingen skal oppdage at du har dem.

Vi er klare til å hjelpe deg
Bestill time

Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.

Gode råd for protesen din:

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15