Tannrensing

God munnhygiene kommer dessverre ikke av seg selv. Derfor er det en god idé å rengjøre tennene regelmessig.

  • Hensikt

    Forebygging av gingivitt og periodontitt

  • Resultat

    Fjerning av plakk og bedre munnhygiene

Tannrensing i Bergen

For å sikre god munnhygiene er det som et minimum nødvendig å pusse tennene to ganger om dagen og hyppig bruk av tanntråd. Men det er sjelden man kan fjerne alle bakteriene i munnen, både på tannoverflaten og under tannkjøttet.

Derfor er det viktig å få renset tennene med jevne mellomrom hos tannlegen for å fjerne plakk fra tennene – og dermed sørge for god munnhygiene, slik at du unngår både plakk, tannstein og hull.  Dette får du vanligvis gjort på din vanlige tannlegekontroll som en forlengelse av kontrollen.

En tannrens er kort fortalt en rengjøring av tennene, hvor man fjerner både de harde beleggene (tannstein) og myke belegg (plakk) som sitter på tennene over tannkjøttnivå.
Overflatene på tennene blir dermed rene og glatte, og du vil ha lettere for å holde munnen fri for bakterier med vanlig tannpuss. Samtidig poleres tennene for å fjerne misfarging.

Det er viktig for tennene at du har god munnhygiene, og det får du først og fremst ved å pusse tennene grundig to ganger om dagen (merk at med grundig tannbørsting mener vi ikke hardt).  Grundig tannpuss betyr at du må gå grundig inn overalt og pusse alle overflater på tennene. Samtidig anbefaler vi at du supplerer børsting med tanntråd. På denne måten får du også renset de stedene tannbørsten ikke kan nå.

Få sunnere munnhygiene med disse 6 tipsene

I tillegg til daglig tannbørsting er det også viktig å besøke tannlegen med jevne mellomrom. Hos tannlegen får du under den vanlige tannkontrollen utført en tannpuss, som kan hjelpe deg med å opprettholde god munnhygiene

Det kan være vanskelig å holde bakterier (plakk) helt borte fra munnen bare ved å bruke vanlig tannbørsting. Plakett som ikke fjernes ved tannpussen kalker og blir til tannstein. Tannstein har en svært ru overflate, og de gir derfor ekstra grobunn for bakterieavleiringer.

Tannstein og bakterieavleiringer som ligger langs tannkjøttet kan være irriterende og føre til ubehagelig gingivitt.

Når plakk og tannstein på tennene fjernes og tennene deretter holdes rene, forsvinner tannkjøttbetennelsen i løpet av få dager og tannkjøttet blir friskt igjen.

Regelmessig rengjøring av tennene gjør dem glatte og derfor lettere å børste rene.

Desto renere tennene dine er, jo lavere er risikoen for å utvikle tannkjøttbetennelse og eventuelt periodontitt.

Vi er klare til å hjelpe deg
Bestill time

Hos AB Tannlegesenter står vi klare til å svare på din henvendelse.

Kontakt AB Tannlegesenter for rensing av tenner i Bergen

Tannlege Atle Breistein og Tannlege Rasmus Thaning har mange fornøyde kunder som går regelmessig til tannlege hos de. Bestill time i dag og la oss hjelpe deg med forebygging og god tannhygiene. Vi har gode parkeringsmuligheter utenfor tannlegesenteret. Tannlegekontoret ligger kun få minutter fra Vestkanten kjøpesenter

Ønsker du at vi kontakter deg?

Fyll ut skjemaet – så ringer vi deg innen 24 timer på hverdager.
Vi bruker å ringe mellom 8 – 15